HomeActueelNieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten van de gemeente Bladel. Oude berichten zijn nog te raadplegen via het nieuwsarchief.

 • Extra maatregelen Kroonvennen nodig

  (16-08-2017)

  De Kroonvennen zijn erg waardevol. Er komen verschillende bijzondere dieren en planten voor, zoals de houtsnip, de roodborsttapuit, de zonnedauw en het veenmos. Daarnaast vormt het een recreatiegebied voor een grote groep mensen van binnen en buiten de gemeente, die hier rust en ontspanning vinden.

  Lees meer
 • Resultaten klanttevredenheidsonderzoek Taxbus

  (09-08-2017)

  In april/mei 2017 is in de regio Zuidoost-Brabant onder de gebruikers van Taxbus, vervoer voor mensen met een beperking en senioren, een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Met een gemiddeld rapportcijfer van 7,9 blijken klanten duidelijk tevreden te zijn over de kwaliteit van Taxbus. Klanten van Taxbus zijn vooral tevreden over behulpzaamheid van telefonisten en chauffeurs. Stiptheid en klachtafhandeling worden iets minder positief beoordeeld.

  Lees meer
 • Start herinrichting Markt en Burg. Van Houdtplein

  (07-08-2017)

  Heijmans Infra is in opdracht van de gemeente Bladel gestart met de voorbereidingen voor de herinrichting van de Markt en het Burg. Van Houdtplein. De werkzaamheden zullen op 4 september aanvangen.

  Lees meer
 • Burgemeester Boy Swachten overleden

  (07-08-2017)

  In oktober vorig jaar legde burgemeester Boy Swachten noodgedwongen en met pijn in het hart zijn functie neer. Hij deed dat met het idee dat hij na een aantal maanden behandelingen in het ziekenhuis weer terug op zijn vertrouwde werkkamer zou zijn. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Burgemeester Swachten overleed op 7 augustus 2017 op 59–jarige leeftijd.

  Lees meer
 • Burgemeester Boy Swachten overleden

  (07-08-2017)

  In oktober vorig jaar legde burgemeester Boy Swachten noodgedwongen en met pijn in het hart zijn functie neer. Hij deed dat met het idee dat hij na een aantal maanden behandelingen in het ziekenhuis weer terug op zijn vertrouwde werkkamer zou zijn. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Burgemeester Swachten overleed op 7 augustus 2017 op 59–jarige leeftijd.

  Lees meer
 • Cursus ‘Brabantse Kempen Onderneemt’

  (02-08-2017)

  Wilt u een bedrijf beginnen in de Brabantse Kempen? Of bent u sinds kort al voor uzelf begonnen maar heeft u nog allerlei vragen? Stichting het Huis van de Brabantse Kempen heeft het initiatief genomen een ondernemerscursus te organiseren voor startende ondernemers of ondernemers met uitbreidingsplannen om de veerkracht van de arbeidsmarkt in onze regio te vergroten.

  Lees meer
 • Controles objectkenmerken voor de WOZ-waardebepaling van woningen

  (31-07-2017)

  In opdracht van de gemeente Bladel gaat taxatiebureau TOG Nederland binnenkort van start met controles van de objectkenmerken voor de WOZ-waardebepaling van woningen. De taxateur komt niet in uw huis, maar doet een inspectie van de buitenkant. De taxateur beschikt over een legitimatiebewijs van de gemeente Bladel.

  Lees meer
 • Gemeentegids gemeente Bladel

  (27-07-2017)

  De gemeente Bladel en uitgeverij Akse Media zijn gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe gemeentegids. Ook komend jaar is de gids weer een handige leidraad bij het zoeken naar informatie over de gemeente. Zowel in de papieren versie als in de gebruiksvriendelijke digitale gemeentegids is informatie te vinden over de meest uiteenlopende organisaties, verenigingen en bedrijven.

  Lees meer
 • Overzicht gepubliceerde (ontwerp)besluiten die openstaan voor zienswijze, bezwaar, beroep

  (26-07-2017)

  Wekelijks maken wij diverse besluiten van het gemeentebestuur bekend, waarbij wordt aangegeven of een zienswijze / bezwaar / beroep mogelijk is en gedurende welke termijn.

  Lees meer
 • Wijziging openingstijden Klant Contact Centrum

  (26-07-2017)

  Tot en met 25 augustus is er geen avondopenstelling op woensdag en is het KCC geopend tot 16.00 uur. Tot en met 18 augustus geldt dit ook op maandag. Het gemeentehuis is tijdens de vakantieperiode geopend van 9.00 tot 17.00 uur.

 • Wat te doen bij extreem weer?

  (24-07-2017)

  Onstuimig weer komt de laatste jaren regelmatig voor in Nederland. Meestal is er niets aan de hand, maar soms kan het weer omslaan in extreem weer, zoals langdurige hitte, zware storm met wind- en waterhozen, hevige sneeuwval of stevige vrieskou.

  Lees meer
 • Ontwerp-saneringsprogramma ‘Akoestisch onderzoek B-lijstwoningen en eindmelding gemeente Bladel’

  (19-07-2017)

  Burgemeester en wethouders van Bladel hebben op 10 juli 2017 het ontwerp-saneringsprogramma ‘Akoestisch onderzoek B-lijstwoningen en eindmelding gemeente Bladel’ vastgesteld met de daarop betrekking hebbende stukken die redelijkerwijs nodig zijn voor een beoordeling van het ontwerp.

  Lees meer
 • Expositie Martien van Zon in gemeentehuis Bladel

  (12-07-2017)

  Martien van Zon bouwt al meer dan tien jaar maquettes van mooie gebouwen uit de regio. Tot en met september 2017 is zijn werk te zien in het gemeentehuis.

  Lees meer
 • Vakantie voor veel vrijwilligersorganisaties

  (28-06-2017)

  De zomervakantie komt weer in zicht en dat betekent voor veel vrijwilligersorganisaties het afsluiten van de competitie of het tijdelijk stilleggen van de activiteiten. De meeste verenigingen evalueren nu het voorbije jaar ten behoeve van de planning voor het nieuwe seizoen.

  Lees meer
 • Kamperen bij de boer door jongeren

  (24-05-2017)

  Kamperen bij de boer is een bekend fenomeen in de gemeente Bladel en omgeving. Een leuk initiatief dat in de meeste gevallen goed verloopt. In de vorige jaren zijn er jammer genoeg ook incidenten geweest zoals overmatig drankgebruik en geluidsoverlast. Dit kan zowel voor de omgeving als voor de jongeren zelf leiden tot vervelende situaties.

  Lees meer
 • Fotowedstrijd gemeentegids 2018

  (19-04-2017)

  In december 2017 verschijnt de gemeentegids voor 2018, die het bedrijf Akse Media uitgeeft in samenwerking met de gemeente Bladel. We willen de gids niet alleen vóór u maken, maar ook met u. Wij organiseren daarom een fotowedstrijd, waarbij we (een selectie) van de ingezonden foto’s in de gemeentegids plaatsen. 

  Lees meer
Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel