HomeActueelNieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten van de gemeente Bladel. Oude berichten zijn nog te raadplegen via het nieuwsarchief.

 • Buurtpreventie Raepeweijer winnaar Afvalbingo 2017

  (27-03-2017)

  De zon liet zich al vroeg zien bij de eerste deelnemers aan de Afvalbingo in de gemeente. In totaal zijn 11 groepen afgelopen zaterdag door hun buurt gegaan om deze schoon te maken in het kader van de Landelijke Opschoondag.

  Lees meer
 • Joan Veldhuizen dient ontslag in

  (23-03-2017)

  Voorafgaand aan de raadsvergadering van 23 maart 2017 heeft wethouder Joan Veldhuizen haar ontslag aangeboden aan de gemeenteraad. Ze was sinds 2010 wethouder bij de gemeente Bladel. Haar portefeuille omvatte: Werk en inkomen (incl. arbeidsmarktbeleid), WMO, Jeugd, Welzijn (incl. gemeenschapshuizen), Cultuur, Dorpsraden, Project Oude praktijkschool. In bijgevoegd schrijven licht Joan Veldhuizen haar keuze voor het indienen van haar ontslag toe.

  Lees meer
 • Kom op 30 maart naar de conferentie over de toekomst van de gemeente Bladel!

  (22-03-2017)

  De toekomst van de gemeente Bladel; wat vindt u daarin belangrijk? Zorg dat uw stem gehoord wordt en praat met andere inwoners en de gemeente tijdens een conferentie op 30 maart 2017 van 19.30 tot 22.00 uur op het gemeentehuis in Bladel.

  Lees meer
 • Blijf uit de rook! Brandweer Brabant-Zuidoost waarschuwt voor de schadelijkheid van rook

  (22-03-2017)

  Onbewust doen mensen in geval van brand het tegenovergestelde van wat goed voor ze is. Met name in het eerste uur komen veel toeschouwers naar de plaats van het incident. De kans is daarbij groot dat zij in de rook staan en die dus ook inademen.

  Lees meer
 • Bijdrage kosten schoolgaande kinderen

  (22-03-2017)

  Ieder kind moet kunnen meedoen op school of in de maatschappij. Mogelijk kunt u bij uw gemeente hulp krijgen als u weinig geld heeft.

  Lees meer
 • Dag van de Leerplicht

  (21-03-2017)

  Studenten van Het ROC Ter Aa uit Helmond en ROC Summa College uit Eindhoven gaven tijdens de Dag van de Leerplicht op 16 maart les over leerplicht en leerrecht op 25 basisscholen in Zuidoost-Brabant.

  Lees meer
 • Cultuurcafé donderdag 30 maart: De 3 gezusters

  (20-03-2017)

  Dementie raakt niet alleen de persoon in kwestie, maar ook zijn of haar omgeving. Samen dingen doen wordt vaak moeilijker. Het netwerk dementievriendelijke gemeente Bladel organiseert daarom iedere maand het CultuurCafé voor mensen met geheugenproblemen en hun naasten.

  Lees meer
 • Vertraging in start werkzaamheden centrum Bladel

  (15-03-2017)

  Begin 2017 is de aanbestedingsprocedure voor de uitvoering van de werkzaamheden aan het marktplein en het Burgemeester van Houdtplein opgestart. De verwachting was dat het werk eind maart 2017 zou kunnen worden gegund aan een aannemer.

  Lees meer
 • Laat je inspireren! Kom ook naar Dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen.

  (15-03-2017)

  Op vrijdag 31 maart aanstaande organiseren de vrijwilligersbureaus van de gemeenten Eersel, Bergeijk en Bladel samen met een aantal andere organisaties dé Vrijwilligersmarkt voor de Kempen.

  Lees meer
 • Bladel bouwt aan de randweg

  (15-03-2017)

  Zoals u weet, werkt de gemeente Bladel aan een volledig vernieuwde randweg welke bestaat uit de wegen: Lange Trekken, P.G. Ballingslaan, Gozelinusbocht en Postelweg.

  Lees meer
 • Praat met de gemeente over de toekomst van Bladel

  (14-03-2017)

  Onder het motto: “De toekomst van Bladel; wat vindt u daarin belangrijk? Praat erover met ons!” start de gemeente Bladel met het traject Veerkrachtig Bestuur. De gemeente Bladel maakt graag gebruik van ieders wijsheid en wil praten met zoveel mogelijk inwoners en belanghebbenden. Op 30 maart 2017 is er daarom een conferentie waarvoor het gemeentebestuur u van harte uitnodigt.

  Lees meer
 • Hulp voor inwoners met sociaaljuridische problemen of vragen

  (07-03-2017)

  Soms lijkt het wel of er steeds meer regels en formulieren bij komen. Ziet u misschien door de bomen het bos niet meer? Vindt u het invullen van een formulier of het begrijpen van een regeling soms lastig?

  Lees meer
 • Militaire oefening in gemeente

  (01-03-2017)

  In de periode van 21 februari t/m 24 maart 2017 en 27 t/m 31 maart zullen er militaire oefeningen gehouden worden in de gemeente Bladel in het kader van de training van infanteristen. 

  Lees meer
 • Kempische maakindustrie presenteert zich op KempenTech 2017 - Doe mee en meld je aan!

  (01-03-2017)

  Vrijdag 19 en zaterdag 20 mei presenteren Kempische bedrijven zich op KempenTech. Ze laten hun technische specialismen, innovaties en nieuwste machines zien tijdens de Dutch Technology Week. In de Kempen worden veel technische topprestaties geleverd, door onze eigen Kempische bedrijven.

  Lees meer
 • Overzicht gepubliceerde (ontwerp)besluiten die openstaan voor zienswijze, bezwaar, beroep

  (01-03-2017)

  Wekelijks maken wij diverse besluiten van het gemeentebestuur bekend, waarbij wordt aangegeven of een zienswijze / bezwaar / beroep mogelijk is en gedurende welke termijn.

  Lees meer
 • WOZ-Beschikking/Aanslag onroerendezaakbelasting 2017

  (22-02-2017)

  Binnenkort ontvangt u de WOZ-beschikking/aanslag onroerendezaakbelasting 2017. De hoogte van deze aanslag is gebaseerd op de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde van uw woning of bedrijf.

  Lees meer
 • Subsidie muzikale en culturele vorming

  (15-02-2017)

  De gemeente Bladel heeft er voor gekozen om niet de instelling die muzikale en culturele vorming aanbiedt te subsidiëren, maar uitsluitend de leerling die er gebruik van maakt. Voor leerlingen uit de gemeente Bladel betekent het dat zij zelf afspraken moeten maken met een docent voor muziek, zang of dans.

  Lees meer
 • Expositie Ed Mol in gemeentehuis

  (07-02-2017)

  In het gemeentehuis is de expositie te bewonderen van Ed Mol.

  Lees meer
 • Oproep burgerinitiatieven voor blijven(d) wonen-met-zorg in de kernen Bladel en Hapert

  (11-01-2017)

  In het voorjaar van 2016 hebben buurtgenoten van een pleintje aan de dr. Zijlmansstraat in Bladel de gemeente benaderd met de vraag wat er nodig is om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

  Lees meer
 • Stika: Inzet voor Natuur en Landschap wordt beloond

  (03-11-2016)

  We willen de regeling Groen Blauw Stimuleringskader onder uw aandacht brengen. In de volksmond ‘Stika’ genoemd. Deze regeling heeft als doel om de kwaliteit van natuur en landschap in het agrarisch buitengebied te verhogen.

  Lees meer
Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel