HomeActueelDorpsdichter Bladel

Dorpsdichter Bladel

Jan Smets is de eerste Dorpsdichter van de gemeente Bladel

Op vrijdag 28 oktober 2016 vond de Verkiezing van de Dorpsdichter plaats. Vier Jan Smets, dorpsdichter Bladelkandidaten droegen hun gedichten voor aan publiek en jury. Juryleden Joan Veldhuizen (wethouder Cultuur), Anneke Schellens (directrice Bibliotheek De Kempen) en Nienke Esther Grooten (Stadsdichter Eindhoven) waren onder de indruk van de hoge kwaliteit van alle dichters. Het niveau lag, volgens Nienke Esther Grooten, ‘een stuk hoger dan afgelopen jaar in Eindhoven’.

Tijdens de avond presenteerden de kandidaten zichzelf in ongeveer een kwartier aan een goed gevulde zaal. Tussen de gedichten door werd er op een geweldige wijze gezorgd voor muziek door Podium 10.

Uiteindelijk werd gekozen voor Bladelnaar Jan Smets, die volgens de jury ‘de gemeente Bladel belichaamt en mooi inhaakt op de actualiteit’. Hij ontving als hoofdprijs een uniek bronzen beeld gemaakt door gemeentesecretaris Ed Mol.

De gedichten van Jan Smets zullen met regelmaat op deze pagina en op de gemeentepagina in de Kempenaer worden gepubliceerd. Ook heeft Jan een eigen website: http://dorpsdichter-bladel.jouwweb.nl en  een eigen Facebookpagina die hij gebruikt als zijn poëzieplatform. 

Gedichten van Jan Smets

Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel