HomeActueelNieuws

Nieuws

Hier vindt u een overzicht van de laatste nieuwsberichten van de gemeente Bladel. Oude berichten zijn nog te raadplegen via het nieuwsarchief.

 • DigiD: extra onderhoud maandag 27 februari

  (24-02-2017)

  Op maandag 27 februari van 00.00 tot 06.00 uur is extra onderhoud aan DigiD ingepland. Tijdens dit onderhoud is DigiD naar verwachting 3 uur niet beschikbaar.

  Lees meer
 • Carna(f)val?!

  (24-02-2017)

  Het is weer tijd voor Carnaval! Een feestje voor jong en oud. Dat carnaval helaas niet alleen maar lol is, blijkt wel uit de grootscheepse opruimactiviteiten die de gemeente uitvoert na afloop van de optocht. We pakken het daarom dit jaar anders aan. Dit jaar loopt ‘Carna(f)val’ mee in de Kempenoptocht in Hapert.

  Lees meer
 • De gemeente Bladel zoekt een lid voor de commissie bezwaarschriften

  (23-02-2017)

  Bladel is een aantrekkelijke, complete gemeente, bestaande uit vijf dorpen met samen ongeveer 20.000 inwoners. De gemeente ligt erg mooi tussen de uitgestrekte bos- en heidegebieden en het weids agrarisch landschap van de Brabantse Kempen.

  Lees meer
 • Gemeentegids 2017

  (23-02-2017)

  De gemeente krijgt signalen dat de gemeentegids niet overal goed bezorgd zou zijn. Als u geen gemeentegids heeft ontvangen, kunt u een exemplaar ophalen in het gemeentehuis.

 • Hulp voor ondernemers

  (22-02-2017)

  Heeft u een mooi bedrijf, maar maakt u zich zorgen om de toekomst van uw bedrijf? Van winkelier, transportbedrijf, ICT-adviseur, bouwvakker tot zzp-er; iedere ondernemer heeft wel eens last van tegenwind. U kunt dan het overzicht verliezen.

  Lees meer
 • WOZ-Beschikking/Aanslag onroerendezaakbelasting 2017

  (22-02-2017)

  Binnenkort ontvangt u de WOZ-beschikking/aanslag onroerendezaakbelasting 2017. De hoogte van deze aanslag is gebaseerd op de door de gemeente vastgestelde WOZ-waarde van uw woning of bedrijf.

  Lees meer
 • Zwemproject “Iedereen een A”

  (20-02-2017)

  Nederland is een waterland. Ook in de Kempen is veel water en waterrecreatie te vinden. Toch heeft niet iedereen de financiële middelen om zwemonderwijs te kunnen volgen. Dat brengt risico’s met zich mee want wat gebeurt er als kinderen uitgenodigd worden voor een kinderfeestje in een zwembad of wanneer ze gaan spelen bij kinderen die een zwembad in hun tuin hebben?

  Lees meer
 • Project tegen zwerfafval op evenementen succesvol afgesloten

  (16-02-2017)

  De gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden hebben allemaal een belangrijk doel voor ogen: een schone gemeente zonder zwerfafval. Afgelopen jaar hebben zij hun krachten gebundeld en gezamenlijk het project ‘Zwerfafvalpilot: Afvaleilanden op evenementen’ aangepakt.

  Lees meer
 • Samen doen: kom langs op het administratief (financieel) spreekuur

  (15-02-2017)

  Vanaf 7 maart kunt u elke dinsdagochtend van 10.00 tot 11.00 uur terecht in de Bibliotheek, Markt 4 in Bladel voor het administratief spreekuur.

  Lees meer
 • Afvalinzameling 2017

  (15-02-2017)

  Baetsen Containers BV verzorgt inmiddels al weer enkele weken de inzameling van restafval, GFT en PMD in de gemeente Bladel. Dat heeft tot wat “aanloopproblemen” geleid omdat de inzamelaar nog redelijk onbekend was met het inzamelgebied.

  Lees meer
 • Subsidie muzikale en culturele vorming

  (15-02-2017)

  De gemeente Bladel heeft er voor gekozen om niet de instelling die muzikale en culturele vorming aanbiedt te subsidiëren, maar uitsluitend de leerling die er gebruik van maakt. Voor leerlingen uit de gemeente Bladel betekent het dat zij zelf afspraken moeten maken met een docent voor muziek, zang of dans.

  Lees meer
 • Wat kies jij?

  (15-02-2017)

  Uit onderzoek blijkt dat er in Nederland jaarlijks duizenden jongeren bij komen met gehoorklachten als gevolg van blootstelling aan (te) hard geluid. Veel van deze gehoorklachten zijn permanent. In de gemeente Bladel geeft ruim één op de drie jongeren aan wel eens last te hebben van het gehoor.

  Lees meer
 • Wat kies jij? Ik pas!

  (10-02-2017)

  30 of 40 dagen zonder alcohol. De actie ‘Ik Pas!’ is een uitdaging voor jezelf om te kijken wat een periode zonder alcohol met je doet.

  Lees meer
 • Expositie Ed Mol in gemeentehuis

  (07-02-2017)

  In het gemeentehuis is de expositie te bewonderen van Ed Mol.

  Lees meer
 • Samen op pad in de Brabantse Kempen (Gezamenlijke Visie Vrijetijdseconomie)

  (06-02-2017)

  De vijf Kempengemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Oirschot en Reusel-De Mierden hebben de handen ineen geslagen om de Brabantse Kempen op de kaart te zetten. Het karakter van deze gemeenten en de naam ‘de Brabantse Kempen’ maken dat dit een realistische schaalgrootte is om samen te werken op het gebied van vrijetijdseconomie. 

  Lees meer
 • Verkiezing leden van de Tweede Kamer

  (01-02-2017)

  Op 15 maart 2017 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer. Om te kunnen stemmen, ontvangt u een stempas. Deze wordt uiterlijk 1 maart bij u bezorgd.

  Lees meer
 • Hulp voor inwoners met sociaaljuridische problemen of vragen

  (11-01-2017)

  Soms lijkt het wel of er steeds meer regels en formulieren bij komen. Ziet u misschien door de bomen het bos niet meer? Vindt u het invullen van een formulier of het begrijpen van een regeling soms lastig?

  Lees meer
 • Machtiging automatisch incasso gemeentelijke belastingen 2017

  (11-01-2017)

  Indien u de gemeentelijke belastingen automatisch wenst te laten incasseren kunt u dit kenbaar maken door middel van de groene machtigingskaart die u onlangs van de gemeente Bladel heeft ontvangen.

  Lees meer
 • Oproep burgerinitiatieven voor blijven(d) wonen-met-zorg in de kernen Bladel en Hapert

  (11-01-2017)

  In het voorjaar van 2016 hebben buurtgenoten van een pleintje aan de dr. Zijlmansstraat in Bladel de gemeente benaderd met de vraag wat er nodig is om zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen.

  Lees meer
 • Afvalbingo zoekt zwerfafval!

  (22-11-2016)

  Zaterdag 25 maart 2017 is de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Dat betekent een nieuwe kans voor jouw buurt, vereniging of club om de Afvalbingo te winnen: een mooie barbecue met een maximale waarde van € 500,-. Ga de strijd aan, prik zwerfafval en win een schone buurt!

  Lees meer
 • Stika: Inzet voor Natuur en Landschap wordt beloond

  (03-11-2016)

  We willen de regeling Groen Blauw Stimuleringskader onder uw aandacht brengen. In de volksmond ‘Stika’ genoemd. Deze regeling heeft als doel om de kwaliteit van natuur en landschap in het agrarisch buitengebied te verhogen.

  Lees meer
 • Landelijke subsidie energiebesparing voor uw eigen huis

  (21-09-2016)

  Gaat u in uw huis of appartement maatregelen nemen voor energiebesparing? Vraag dan de 'Subsidie energiebesparing eigen huis' aan. De landelijke overheid stimuleert energiebesparing in bestaande woningen in de particuliere koopsector.

  Lees meer
 • Overzicht gepubliceerde (ontwerp)besluiten die openstaan voor zienswijze, bezwaar, beroep

  (01-06-2016)

  Wekelijks maken wij diverse besluiten van het gemeentebestuur bekend, waarbij wordt aangegeven of een zienswijze / bezwaar / beroep mogelijk is en gedurende welke termijn.

  Lees meer
Bladel • Casteren • Hapert • Hoogeloon • Netersel